30 Ocak 2018 Salı

Limonlu Chesscake



Geçen hafta içinde yaptığım Portakal Soslu Chesscake ile iyi akşamlar bir ölçü ile 2 çeşit yaptım 16 cm lik kalıba biri bu diğeri Çikolata fıstık soslu onuda ekledim İnstagramda var ☺️ @lezzetduragi tık tık yapıp güncel paylaşımları takip edebilirsiniz ☺️


Malzemeler: (20-22 cm çember kalıp için) veya 2 ölçü yapıp 2 çeşit chesscake elde edebilirsiniz
  • 600 gr Labne Peyniri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1/4 çay bardağı limon suyu
  • 1 su bardagından 1 parmak eksik toz şeker (150 gr)
  • 3 ad yumurta 
  • 1 yemek kaşığı tepelem un (15 gr)
  • 40 ml Sıvı krema
Taban Malzemeleri:
  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 100 gr tereyağ

Sos Malzemeler:
  • 1 sb portakal suyu 
  • 2-3 yk nisasta
Yapılışı:
  • Bir kabın içinde bisküviler elle ufalanır ve terayğ ilave edilip yoğurulur ,yumuşak bir karışım elde ettikten sonra yağlı kağıt serilmiş çember bir kaba karışım koyulur ve elle her tarafı eşit olacak şekilde düzeltilir.
  • Bir kapta Labne ve toz şeker çırpılır , sırasıyla yumurta, limon kabuğu rendesi , limon suyu, krema ve un ilave edilir homojen bir karışım elde edene kadar çırpılır.
  • Bu karışım bisküvilerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 55-60 dakika kadar pişirilir.
  • Chesscakekin çatlamasını önlemek için bir kaba su koyup fırını içine koyabilirsiniz 
  • Sosu için 1 su bardağı portakal suyunu ve nisaştayı bir kaba alıp ocağın üstünde koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin koyulaştıktan sonra da karıştırarak soğutun ve dinlenmiş soğumuş chesscakekin üzerine dökün
  • Chesscake pişip soğuktan sonra mümkünse 1 gün dinlendirin daha iyi olucaktır hazırlamış olduğunu sosu dökebilirsiniz 
Not: 
  • Chesscakekinizi ikram etmeden 1 gün önce yapıp dinlendirebilirsieniz daha lezzetli olacaktır.
  • Sosunuzu servis etmeden önce dökerbilirsiniz
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Etiketler