Merhabalar,
Bugun Ramazan'ın 2.günü
İftar için Fırında Patlıcan Kebap hazırladım pişme süresi biraz uzun olabiliyor ama bence sonuca değer diye düşünüyorum bu aradaa videosuda var aşağıda izleyebilirsiniz.
Anlık paylaşımlar için ;
Fırında Patlıcan Kebabı
Anlık paylaşımlar için ;
İnstagram hesabımdan takip edebilirsiniz @lezzetduragi
Fırında Patlıcan Kebabı
Malzemeleri
- 3 ad orta boy patlıcan
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 1 ad kuru soğan
- 1 ad yumurta
- Karabiber,Kimyon,Kekik,Pul biber,Tuz
Üzeri için:
- 1 ad domates
- 1 ad yeşil biber
- 1 ad soğan
- 1 yk salça
- 1 sb su
- tereyağ
- 1-2 yk sıvıyağ
Yapılışı:
- Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iki parmak kalınlığında kesip tuzlu suda yaklaşık 30 dk kadar bekletin.
- Rondodan geçirilmiş soğanın suyu sıkılarak baharatlar ve yumurta ile birlikte kıyma yoğurulur.
- Bir süre bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin,patlıcanların da suyunu sıkıp hazırlayın.
- Küçük bir borcama bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin.
- Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri dizin ortasına dörte bölünmüş soğanı koyup ayrı bir kapta salca sıvıyağ ve suyu ile hazırlanan salçalı suyu üzerine gezdirin üzerine tereyağda koyabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1-2 saat kadar pişirin süre sonunda kontrol edin.
1 yorum:
ya tarifler tam bana göre ev yemeklerine bayılırım
Yorum Gönder