28 Aralık 2016 Çarşamba

Kabak Spagetti


Yılın bitmesine sayılı günler kaldı akşam yemeğinde masanıza renk katacak bir tarif paylaşmak istiyorum Degişik ve lezzetli bir tarif gelsin o zaman 


Kabak Spagetti görünüm olarak spagettiyi andıran, renkleri ve kokusuyla iştah açan bir meze 


Malzemeler

  • 2-3 ad kabak(kabaklar Spagetti gibi ince ince kesilebilir veya soyma aleti ile uzunlamasına dilimler yapılabilir)
  • sos için 
  • 1 tatlı kaşığı kuru feslegen veya 10-15 yaprak taze feslegen 
  • 4-5 yk zeytinyağı
  • 2 yk sirke
  • tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 2 diş sarımsak 
  • Veya hazır salata sosu kullanılabilir
Yapılışı
  • Kabakları soymayın,yıkayın
  • Boyuna, ince ince dilimleyip, uzun uzun kesin
  • Bu şekilde kolay kesmek için, spiral kesici kullandım ben veya kabuk soyacağına benzer aletler var, eğer sizde de varsa onu da kullanabilirisinizeger yoksa soyacakla uzun dilimler kesip bıçaklara şeritlere ayırın
  • Bir kasede ince ince kıyılmış sarımsak,fesleğen,sirke,tuz ve zeytinyağın karıştırın ve kabaklarla harmanlayın 
  • Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Etiketler