Yılın bitmesine sayılı günler kaldı akşam yemeğinde masanıza renk katacak bir tarif paylaşmak istiyorum Degişik ve lezzetli bir tarif gelsin o zaman
Kabak Spagetti görünüm olarak spagettiyi andıran, renkleri ve kokusuyla iştah açan bir meze
Malzemeler
- 2-3 ad kabak(kabaklar Spagetti gibi ince ince kesilebilir veya soyma aleti ile uzunlamasına dilimler yapılabilir)
- sos için
- 1 tatlı kaşığı kuru feslegen veya 10-15 yaprak taze feslegen
- 4-5 yk zeytinyağı
- 2 yk sirke
- tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 2 diş sarımsak
- Veya hazır salata sosu kullanılabilir
Yapılışı
- Kabakları soymayın,yıkayın
- Boyuna, ince ince dilimleyip, uzun uzun kesin
- Bu şekilde kolay kesmek için, spiral kesici kullandım ben veya kabuk soyacağına benzer aletler var, eğer sizde de varsa onu da kullanabilirisinizeger yoksa soyacakla uzun dilimler kesip bıçaklara şeritlere ayırın
- Bir kasede ince ince kıyılmış sarımsak,fesleğen,sirke,tuz ve zeytinyağın karıştırın ve kabaklarla harmanlayın
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder