Humus severmisiniz veya nohut sonuçta içeği nohuttan oluşuyor nohutun ezilmiş hali ben kimyon koymadan hazırladım bu kez ilaveten maydanoz ekledim.Meze olarak masanıza renk katar denemek isterseniz diye tarifi ekliyorum
Malzemeler:
- 2 su bardağınohut
- 4-5 yemek kaşığıtahin
- 3-4 dişsarımsak
- 1 ad limonun suyu
- 1/2 çay bardağızeytinyağı
- 1/2 demet maydanoz
- tuz
- 4-5 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 çay kaşığıtatlı toz kırmızı biber
- birkaç ad haşlanmış nohut
Yapılışı:
- Nohutları mümkünse bir gece öncesi suda ıslatıyoruz veya sizden benim gibi notuh yemeği yapacaksanız eğer 1 kg birden ıslatın ve haşlayın yemek yapacağınız kadarını ayırın diğerini difrize atın 😊 sonrası için kolay olsun
- Nohutlarımızı haşlıyoruz ve kabuklarını ayırıyoruz biraz vakit alıyor ama isterseniz ayıklamayabilirsiniz zaten rondodan geçirdiğimiz için ezilmiş oluyorlar
- Mutfak robotuna veya rondoya Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, maydanozu ve tuzu koyup püre kıvamını alana kadar karıştırın
- Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın.
- Küçük bir sos tavasında zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın.
- Kızgın yağı humusun üzerine gezdirip haşlanmış nohut ile süsledikten sonra servis edin
Püf Noktası
- Diğer malzemelerle karıştığında püre haline gelen haşlanmış nohudun kıvamını koyu ise biraz su eklemeyebilirsiniz
- Önceden suda beklettiğiniz ve suyunu süzdükten sonra duru suda haşlayacağınız nohutları düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.Haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklamanız humusun kıvam ve kalitesini arttıracaktır
- Hazırladığınız humusu, kızarmış ekmek dilimleri ya da mısır cipsleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder