11 Aralık 2016 Pazar

Acılı Ezme




    Evde balık menüsü ve et , köfte, tavuk yanına mutlaka acılı bir ezme yaparım , bu tarz yemeklerin yanına cok yakıştığını düşünüyorum sizde denemek isterseniz tarifi ekliyorum oldukça bereketli bir meze her sebzeden bir adet koymama rağmen dolu dolu bir kase elde ettim
    Balık menüme bakmak için tıklamanız yeterli 

    😊


    Malzemeler:
    • 1ad büyük boy domates
    • 1 ad yeşil biber
    • 1 ad kırmızı biber
    • 1 ad çarliston biber
    • 1 ad kuru soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 1 yk biber salçası
    • 3-4 yk zeytinyağ
    • 2 yk nar ekşisi
    • kuru nane
    • pul biber
    • tuz
    • iri çekilmiş ceviz 
    • 1/2 limonun suyu
    Yapılışı:
    • Kabukları soyulan domatesleri,biberlerisoğanı ve sarımsağı minik parçalara kesin
    • Biber salçasını , limon suyunu,zeytinyağ, nar ekşisini karıştırın akıcı bir kıvam elde edin çok az su ilave edebilirsiniz
    • Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve pul biberle karıştırın
    • Ezmemiz servise hazır üzerine ceviz parçaları atıp ikram edebilirsiniz
    Püf Noktası
    • Domatesler mevsiminde, sulu olursa hazırladığınız meze de o kadar lezzetli olur.
    • Ezmenin yapımında kullanılan tüm malzemeleri incecik kıyın, mutfak robotundan geçirmeyin

    Servis Önerisi
    • Kullandığınız zeytinyağı, limon suyu, acı biber ve nar ekşisi ağız tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz
    Afiyet Olsun

    Hiç yorum yok:

    Etiketler