1 Haziran 2016 Çarşamba

Pınar Labne Dolgulu Cepli Sandivç Poğaça



Hadii 5 cayına pofuduk cepli sandivç poğacacıklar hazırlayalım çayı da demleyelim miss

bu tarifimde @tavsiyekanali ve@pinarlabne ile @sahrapsoysal liderliğinde devam eden etkinlik için#pinarlabneli Pofuduk Cepli Sandivç Poğacaciklar haydi sizde #pinarlabneli tarifleri bizlerle paylasin @tavsiyekanalina tarifleri ve yorumlarınızı bekliyorum


PINAR LABNE DOLGULU CEPLİ SANDVİÇ POĞAÇA 


Malzemeler:

• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• 2 ad yumurta (1 ad sarı ayrılacak üzeri için)
• 1 pk yaş maya 42 gr
• 2 silme tatlı kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 6-7 su bardağı un (200 ml su bardağı ile tam geliyor hamur birazcık cıvık kalacak çok sert bir hamur olmasın)
• 2-3 yemek kaşığı eritilmiş Pınar Tereyağı veya sıvıyağ

Üzerine;

• 1 yumurtanın sarısı


İçine;

• 200 gr Pınar Labne
• ½ demet kıyılmış maydanoz veya dereotu 


Yapılışı :

  • Yoğurma kabının içine ılık su , süt , toz şeker ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için su ve süt ılık olması gerekli)
  • Maya ve şeker eridikten sonra sıvıyağ , yumurta ve tuz eklenerek karıştırılmaya devam edilir
  • Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır
  • Yoğurulan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 40-45 dk kadar mayalanması için bekletilir. Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir
  • Mayalandıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsinin içine ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elle yuvarlak bir şekil verilir , biraz yağ sürülür ve ikiye katlanır tekrar yağ sürülür ve tekrar katlanır üçgen şekli verilir, tüm hamur bu şekilde yapılır tepsiye dizilir üzerine yumurta sarısı sürülür ve 15-20 dakika kadar daha mayalandırılır. Mayalanan hamuru 2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir bu süre her fırına göre değişiklik gösterebilir alt ve üst kısmı renk değiştirip içini çekene kadar pişirilecek
  • Cepli Poğaçalarımız pişerken Pınar Labne ve ince ince kıyılmış maydanoz karıştırılır. Puf Puf kabaran poğaçalar hazır, biraz ılıdıktan sonra cep kısımları kesip, Pınar Labneli karışım sürülerek servis edebilirsiniz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler