Lokum gibi pişmiş bir et misss gibi.
Terbiyeli Dana Haşlama tarifini Mutfak Sırları nın sayfasında görünce hemen denemek istedim sonuç nefiss oldu , aynı tarifi daha sonra tavuk eti ile de denemek istiyorum , terbiyesi çok güzel oldu ekmeğini bandır bandır ye :)
Malzemeler;
- 400 gr dana kuşbaşı
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 adet orta boy patates
- 2 adet orta boy havuç
- 5 dal taze kekik
- 2 diş sarımsak
- 10 adet arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı margarin (isteyen sıvıyağ kullanabilir)
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Terbiyesi için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonnun suyu
Yapılışı:
- 2 yemek kaşığı sıvıyağı tencereye alın. Etleri ekleyerek üzeri kahverengi oluncaya kadar soteleyin.
- Etlerin üzerini 2-3 parmak geçinceye kadar su ilave edip 35-40 dakika kadar haşlayın (Etlerin yumuşaması lazım)
- Etler haşlanırken patatesi, havucu, soğanları ve sarımsakları soyun. Havuçları ve patatesleri doğrayın.
- Etlerin kahverengiye dönen ilk haşlama suyunu süzüp kenara alın. (Bu işlem terbiyesinin tortusuz ve beyaz olması için yapılıyor. İsteyen dökmeyebilir.)
- Ayrı bir tencerede 2 yemek kaşığı yağ ile soğan sarımsakları 1 dakika kadar soteleyin. Haşlanmış olan etleri tencereye ilave edip 5 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve biberini ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakın.
- Etlerin pişmesine yakın havuç, patates ve taze kekiği ilave edin ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Terbiyesi 1 cam kaseye yoğurt, limon, un ve yumurta sarısını koyup çırpın. Pişen etin suyundan terbiyeye azar azar ilave ederek ılıklaştırın ve kıvamını açın.
- Pişmiş yemeğin içine terbiyeyi ilave ederek karıştırın. 5 dakika daha orta ateşte pişirerek ocaktan alın, taze kekik dalları ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder