13 Haziran 2015 Cumartesi

Çikolata Soslu Trileçe


Nasıl bir tatlı bir deneyen bir daha vazgeçemiyor :) bizde dahil her çeşitini denedim nerdeyse buda Çikolatalısı çikolatayı seviyorsanız denemeye değer


Sütlü ve hafif bir tatlı olmasının yanı sıra sosu opsiyonel ağız tadınıza göre Karamelli , Ahududu Soslu , Nutellalı veya Çikolatalı olarak denenebilir 




Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1,5 su bardagı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardagi sıcak su
  • 1,5 su bardagi un
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • Borcamı  yağlamak için 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ
Süt Kremalı Şerbet:
  • 3 su bardagı süt
  • 400 gr  krema (2 pk )
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Sos için:
  • 200 gr krema
  • 200 gr bitter veya sütlü çikolata 
  • veya
  • Hazır Çikolata sosu
Yapılışı:
  • Şeker ve yumurta mayonez kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dk mikser ile çırpılır.
  • Sıvıyağ ve su ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.
  • Toz malzemeler ayrı bir yerde elenerek yumurta karışımına eklenir ve mikserin hızı düşürülerek homojen bir kıvam elde edene kadar çırpma işlemi devam eder.
  • Borcam yağlanır ve karışım içine dökülür
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yhaklaşık 40-45 dk kadar pişirilir, kürdan yardımı ile kontrol edilip için çekmiş ise fırında çıkartılır ve hertarafının eşit ıslanması için üzeri kürdanla delinir, istenen şekilde dilimlenir ve soğutulur
  • Süt şerbeti için sütümüz tencereye dökülür üzerine krema ilave edilir kısık ateşte krema eriyip karışım ılımaya başladıktan sonra ocağın altı kapatılır ve tatlımız ılıdıktan sonra şerbet üzerine dökülür kekimiz şerbetini çektikten sonra sosla süslenir
Çikolata Sosunun Hazırlanışı:
  • Kremamız bir tencere içinde isitilir ve ocak kapatılır , parça parça bölünmüş çikolatamız içine atılarak krema soğup çikolatalar eriyene kadar karıştırılır, akışkan bir kıvam elde edildikten sonra tatlımızın üzerine dökülür
NOT
  • Tatlımız piştikten sonra fırından alınıp bir süre ılıması için bekletilir.
  • Süt ve Krema karıştırılıp kısıp ateşte biraz ılıtılır çok kaynatmanıza gerek yoktur
  • Kek ve ve Süt şerbeti ılık olmalıdır.
  • Verdiğim tarif dikdörtgen bir borcama tam gelmektedir.Kesim şeklinize göre adet değişiklik gösterebilir.Ben orta boy kare şekilde kestiğimde 15 adet çıkmaktadır.
  • Sosu servis edeceğiniz zaman dökün yoksa sosu içine çekiyor
  • Kek sıcak iken süt şerbetini dökerseniz tatlı çamur gibi olabilir.Ilık olmasına dikkat edin
  • Hazır çikolata sos kullabilirsiniz ama bazı  markaların sosları biraz koyu olduğundan dolayı ayrı bir kabın içinde sosu bir miktar su ile çırpın akışkan bir kıvam elde edip dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun..



Hiç yorum yok:

Etiketler