Malzemeler:
- 3 ad orta boy rendelenmiş havuç
- 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 ad yumurta sarısı
- 1 cay bardagi süt
- 1 yemek kaşığı un tepeleme
- 1,5 lt su
- 1 cay kaşığı toz zerdeçal istege bagli ama cok güzel renk veriyor
- tuz
- Havuçlarımız rendelenir yağ koyduğumuz tencerede hafifçe kavrulur ve üzerine sıcak su eklenir havuçların yumuşaması için 5-10 dakika kaynatılır ayrı bir kabın içinde un , yumurta sarısı ve süt akışkan bir kıvama gelene kadar çırpılır topak topak kalmaması gerekli kaynamakta olan çorbanın içine dökülür bu sırada çorba karıştırılır üzerine tuz ve zerdaçal ilave edilerek karıştırdıktan sonra bir taşım daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır ve servise hazırlanır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder