Bu aralar sanal alemde fazlaca görünen bir tarif Kozlak Mantı veya Yufka Mantısı artık adına ne derseniz bende hemen denemek istedim , sonuç güzel sunum harika oldukça pratik , ister çay saatlerinde isterseniz yemek olarak sunabileceğiniz leziz bir tarif
Malzemeler:
- 2 ad yufka
- 150-200 gr kıyma
- 1 ad soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
- biraz su
- 1 su bardağı yoğurt
- kızartmak için sıvıyağ
- yarım demet maydanoz
Yapılışı:
- Yufkalarımızı sigara böreği saracak gibi keselim mümkün olduğunca küçük yani bir yufkanın kenarı yaklaşık 3 parmak genişliğinde olucak ben bu şekilde yaptım minik lokmalık siz isterseniz biraz daha büyük kesip sarabilirsiniz
- Bir pipet yardımız ile yufkanın geniş tarafından başlayarak sıkıca saralım uç kısmını hafifçe suya batırıp yapıştıralım ve pipetten yavaşça çıkartalaım.Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır.Bu şekilde yaklaşık 95-100 ad minik sarılmış yufkacık çıkıyor
- Bu yufkacıkları kızğın yağda çok yakmadan kızartalım
- Minik minik doğradığımız soğanlarımızı yağ koyduğumuz tenceremizde kavrulur üzerine kıyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir, biber salçası , tuz, karabiber , sarımsak ve minik doğradığımız maydonoz ilave edilir karıştırılarak bu şekilde bırakılır
- Kızarttığımız minnak yufkacıkları bir tabağa dizelim üzerine ağız tadınıza gör esarımsaklı veya sade yoğurt dökelim ve üstüne kıymalı harcımızı koyup maydanoz ile süsleyelim ve afiyetle yiyelim.
- Eğer hemen servis etmeyecekseniz yğurdu dökmekte acele etmeyin erken dökerseniz yufkacıkla yumuşayabilir.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder