11 Mayıs 2015 Pazartesi

Kozalak Mantı


Bu aralar sanal alemde fazlaca görünen bir tarif Kozlak Mantı veya Yufka Mantısı artık adına ne derseniz bende hemen denemek istedim , sonuç güzel sunum harika oldukça pratik , ister çay saatlerinde isterseniz yemek olarak sunabileceğiniz leziz bir tarif


Malzemeler:

  • 2 ad yufka
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 ad soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • biraz su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • kızartmak için sıvıyağ
  • yarım demet maydanoz
Yapılışı:
  • Yufkalarımızı sigara böreği saracak gibi keselim mümkün olduğunca küçük yani bir yufkanın kenarı yaklaşık 3 parmak genişliğinde olucak ben bu şekilde yaptım minik lokmalık siz isterseniz biraz daha büyük kesip sarabilirsiniz
  • Bir pipet yardımız ile yufkanın geniş tarafından başlayarak sıkıca saralım uç kısmını hafifçe suya batırıp yapıştıralım ve pipetten yavaşça çıkartalaım.Tüm yufkalar için aynı işlem uygulanır.Bu şekilde yaklaşık 95-100 ad minik sarılmış yufkacık çıkıyor
  • Bu yufkacıkları kızğın yağda çok yakmadan kızartalım 
  • Minik minik doğradığımız soğanlarımızı yağ koyduğumuz tenceremizde kavrulur üzerine kıyma ilave edilip kavrulmaya devam edilir, biber salçası , tuz, karabiber , sarımsak ve minik doğradığımız maydonoz ilave edilir karıştırılarak bu şekilde bırakılır
  • Kızarttığımız minnak yufkacıkları bir tabağa dizelim üzerine ağız tadınıza gör esarımsaklı veya sade yoğurt dökelim ve üstüne kıymalı harcımızı koyup maydanoz ile süsleyelim ve afiyetle yiyelim.
  • Eğer hemen servis etmeyecekseniz yğurdu dökmekte acele etmeyin erken dökerseniz yufkacıkla yumuşayabilir. 
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler