Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 1 ad yumurta
- 1 su bardagi ekmek kırıntısı
- 1 ad soğan
- 2 diş sarımsak
- 1/2 demet maydanoz
- tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- kızarmak için 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 4-5 su bardağı su
Yapılışı:
- Öncelikle köftelerimizi hazırlıyoruz bunun için Ekmek parçalarını , maydanozu , soğanı ve sarımsağı rondoda minik parçalar haline getiriyoruz bir kabın içine aldığımız kıymamıza yumurta , rondodaki karışım ve baharatları ilave edip bir güzel yoğuralım.
- Pateteslerimizi soyup dörde bölelim ve tencereye dizelim , ayrı bir kabın içinde 4-5 bardak su ile salçamızı eritelim.
- Yağ kayduğumuz tavada istenen boyutta köftelere hazırlanıp alt üst renk değiştirene kadar pişirilelim çok pişirmenize gerek yok , köftelerimiz hazırlandıktan sonra patateslerimizin üzerine dizelim ve salçalı suyumuzu tenceremize dökelim kapağını kapatıp orta harlı ateşte patateslerimiz yumuşayana kadar pişirelim
- Maydanoz ile süsleyip sıcak sıcak servis edelim
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder