14 Mayıs 2014 Çarşamba

Sebzeli Makarna



Makarna bizim evde pek sevilir özellikle minik bebeğim bayılıyor ben de ona makarna hazırlarken biraz daha besleyici olsun diye önceden hazırladığım et suyu ile haşlar ve biraz sulu bırakırım bu vesile ile de kemiklerimize biraz faydası oluyor :)


Çeşitlendirmeye açık ve doyucu olan makarnanın bir çok çeşidi yapılır sıcak veya soğuk servis edilebilir, ben bu tarifimde hem sıcak hemde soğuk olarak tüketebileceğiniz şekilde hazırladım , siz içini sevdiğiniz sebzeler ve baharatlarla renklendirebilirsiniz


Malzemeler:
  • 1/2 paket makarna
  • bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 su bardağı su haşmak için
  • 1 ad orta boy havuç
  • 1 ad kırmızı biber
  • 1 ad yeşil biber
  • 1 ad orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ -sebzeleri sotelemek için
  • üzerine kuru fesleğen
Yapılışı:
  • Önce 3 su bardağı suyu tenceremize koyuyoruz , tuzu ve yağı ekleyek kaynamaya bırakıyoruz
  • Kaynamakta olan suyun içine makarnalarımızı ekleyip bir iki kez karıştırıp orta harlı ateşte haşlanması için bırakıyoruz yaklaşık 10-15 dk yeterli olur
  • İnce şeritler halinde doğradığımız sebzelerimizi 2 yemek kaşığı yağ koyduğumuz tavamızda önce soğanı rengi dönene kadar 1-2 dk soteliyoruz , havuçumuzu ilave edip 1-2 dk sotelemeye devam ediyoruz daha sonra biberlerimizi ekleyip 1-2 dk soteledikten sonra ocağımızı kapatıyoruz.Sebzeleri çok pişirmeyin biraz yumuşamaları yeterli hem tat hem de görüntü açısında daha iyi olacaktır.
  • Makarnamız piştikten sonra eğer suyu kaldı ise süzebilirsiniz , derin bir kabın içine makarnalarmızı ve sebzelerimizi koyup bir güzel harmanlıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz üzerini kurutulmuş fesleğen ile süsleyip afiyetle yiyoruz.
Afiyet Olsun






Hiç yorum yok:

Etiketler