21 Nisan 2014 Pazartesi

Kuru Fasulye (Bombay Fasulye)


Kuru Fasulye aslında cinsi Bombay fasulye bunları bana ablam getirmiş hiç durmadım hemen denemeye karar verdim.Sonuç nefis oldu hemen pişti buyrun tarifine;


Malzemeler:

  • 2 su bardağı Fasulye
  • 1 ad orta boy soğan
  • 1 tahta kaşığı dolusu Teremyağ Gurme
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz
  • 3-4 bardak su 
Yapılışı:
  • Fasulyeleri bir gece önceden ılık suda bekletin, ertesi gün üzerini 2 parmak gececek kadar su koyup yaklaşık 15-20 dakika pişene kadar haşlayın ve suyunu süzün bu süre fasulyenin cinsine göre değilebilir.
  • Tencereye 1/2 çay bardağı zeytinyağ ve Teremyağ Gurmeyi koyup biraz kızdırın ve ince ince doğranmış soğanları koyup kavurun , içine salçayı ilave edip karıştırın, son olarak fasulyeyi , tuzu ve baharatları ilave ederek üzerine 3-4 bardağ suyu koyup orta harlı ateşte 10-15 dakika kadar pişirin
  • Fasulyelerinn pişip pişmediği kontrol edip servis tabağına alabilirsiniz.
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Etiketler