15 Mart 2014 Cumartesi

Kaymaçina



Kaymaçina hafif ve lezzetli bir Rumeli tatlısı.Bu tatlı çok kolay hazırlanıyor içinde süt, yumurta ve şeker dışında birşey yok.Misafirleriniz için hafif , pratik ve lezzetli bir tatlı yapmak isterseniz mutlaka denemelisiniz 




Malzemeler:

  • 5 ad orta boy yumurta
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

  • Yumurtaları derin bir kabın içine koyup ve şekeri ilave edip şeker taneleri eriyene kadar 4-5 dakika kadar mikserle çırpın
  • Homojen bir karışım olduktan sonra sütü ilave edip 4-5 dakika kadar daha çırpmaya devam edin
  • Daha sonra ısıya dayanıklı cam bir kabın içine karışımı yavaşça dökün 
  • 160 derecelik fırında üzeri göz göz olup hafif rengi değişene kadar yaklaşık 50-55 dakika pişirin
  • Pişip pişmediğini anlamak için borcamı hafifçe salayın eğer jole kıvamını aldı ise pişmiş demektir.
  • Tatlımızı 1 gün dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz eğer çok vaktiniz yok ise 3-4 saat buzdolabında dinlendirmeniz yeterli olabilir.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler