16 Ocak 2014 Perşembe

Pastirmalı Kadayıflı Börek


Aile apartmanında oturunca toplu yenecek yemeklerde birbirimizle paslaşıyoruz herkes birşeyler hazırlıyor Pastırmalı Kadayıfıda sağolsun Sevda ' cım hazırladı pek güzel olmuş ellerine sağlık.
Tarifini Ardaninmutafagi ' ndan almış.Pastırmalı sebzeli çıtır çıtır bir tarif

Malzemeler:

  • 500 gr yaş kadayıf
  • 500 gr süt
  • 2 yumurta 
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 200 gr kaşar
  • 1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma (yaklaşık 150-200 gr)
Pastırma sevmeyenler ince dilimlenmiş salam kullanabilir bizim böreğin yarısı pastırmalı yarısı salamlıydı :)

  • 2 ad sivri biber
  • 1 ad domates
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:
  • Domates ve sivri biberler ince ince dilimlenir.
  • Kaşar peyniri rendelenir
  • Pastırmalar dilimim dilim ayrılır
  • Geniş bir kabın içinde Yaş kadayıfın üzerine 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ dökülerek harmanlanır tel tel ayrılır , kadayıfın yarısı böreği yapacağınız tepsinin altına yayılır üzerine pastırmalar dizilir biraz kaşar peyniri serpilir onların üzerinede domates ve sivri biberler döşenir kalan kadayıflar ile üzeri kapatılır ve elle düzleştirilir , kalan kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Ayrı bir kapta süt,tuz,yumurta çırpılır ve kadayıfların üzerine eşin şekilde dökülür
  • Kalan 2 kaşık tereyağ eritilerek sütlü karışımın üzerine dökülür.
  • Böreğimizin 1.ci aşaması hazır streç film ile kapatıp 1 gece dolapta bekletilir (bekletilirse daha iyi sonuç alınır eğer çok vaktiniz yok ise en az 2-3 saat bekletiniz)
  • Bekleme işlemi sona erdikten sonra böreğimiz istenen şekilde dilimlenir , önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Börek piştikten sonra havlu ile örtülür 10 dk dinlendirildikten sonra servis edilir.
  • Ilık tüketilmesi tavsiye edilir.
Afiyet Olsun.




.

Hiç yorum yok:

Etiketler