5 Eylül 2013 Perşembe

Ballı & Zencefilli Limonata


Yaza Hoşçakal demeden Grip geldi beni buldu , bunun üzerine bol limonlu ballı & zencefilli limonata iyi gelir diyerek Limonata yapmaya koyuldum ama bu kez soğuk ve buzlu değil ılık ılık içtim :) deneyenlere şifa olması dileğiyle buyrun tarifimiz.


Malzemeler:
  • 10 ad limon
  • 1 küçük kök zencefil (ceviz büyüklüğünde)
  • 4 çorba kaşığı bal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 lt su
Yapılışı:
  • Limonları rendenin ince tarafı ile beyazları kalacak şekilde rendeleyin , zencefilin kabuklarını soyup doğrayın
  • Ayrı bir kapta rendelen kabuklar , soyulup doğranan zencefil , toz şeker, bal ve 1 lt kaynamış suyu ilave edip şeker ve bal eriyene kadar karıştırın soğması için bekletin


  • Meyve sıkacağında Limonların suyu sıkılır
  • Soğuttuğumuz karışımın suyu süzülür
  • Limon suyu süzdüğümüz suya karıştırılır üzerine 2 lt su ilave edilerek karıştırılır.(ağız tanızı göre kıvamı ayarlanabilir su ilave edilebilir.)
  • Tercihe göre ılık veya soğuk olarak servis edilir.
Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Etiketler