Daha önce bu tarife benzer bişeyler yapmıştım , aslında Truffle olmaya hazırlanan Kremalı Çikolata bir anda içine fındıklar , incir ve kayısılar girince ortaya Salam çıktı parça parça kesilip ikram edildi
Daha önceki tarif burda
- 300 gr çikolata
- 200 gr krema
- 300 gr Toz haline getirilmiş kek
- 1 su bardağı fındık
- 1/2 su bardağı incir minik minik doğranmış
- 1/2 su bardağı kayısı minik minik doğranmış
- üzerini kapatmak için antep fıstığı veya pudra şekeri
Yapılışı:
- Krema ocakta kaynatılır, ocaktan alınıp parça parça yapılan çikolata ilave edilerek eritilir.
- Çikolata eridikten sonra kek parçaları ilave edilir karıştılıp donması için 30 dk kadar buzdolabında bekletilir.
- Karışımın içine fındık,incir ve kayısı ilave edilerek yoğurulur
- Salam şekline getirilir.Tezgaha pudra şekeri veya antep fıstığı serpilir ve etrafı bulanır
- bu şekilde folyaya sararak 1 saat kadar buzdolabında donması için bekletilir.
- Donduktan sonra dilim dilip kesilip servis edilir.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder