27 Temmuz 2012 Cuma

Vişne Şurubu

Yaz günlerinde içimizi serinletecek mis gibi Vişne şurubu , yapımı oldukça pratik 


Malzemeler:

  • 3 kg vişne
  • 1,5 kg toz şeker
Yapılışı:
  • Vişnelerimizi temizleyip bir güzel yıkıyoruz,(Çekirdekleri kalıyor) 
  • Derin bir tencereye vişnelerimizi koyup üzerine toz şeker ilave edip 30 dk kadar toz şekeri emmesini bekliyoruz,daha sonra kısık ateşte vişnelerin kendi bıraktığı su ile 1 saat kadar kaynatıyoruz
  • Vişnelerimiz şekeri emip kendi suyunu bıraktıktan sonra soğuması için bir kenara alıyoruz
  • Soğuduktan sonra bir süzgeçten tahta kaşık yardımı ile vişnelerin suyunu çıkartıyoruz (vişneleri ezerek)
  • Çıkan Vişne suyumuzu tencereye alıp fokurdayana kadar kaynatıyoruz sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
  • Sulandırarak servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Etiketler